15.3.2016

Pentupäivitystä ja turkinhoitoinfoa

Pennut alkavat muistuttamaan jo kovasti kissoja niin ulkomuodoltaan kuin käyttäytymiseltäänkin: kaikki ovat alkaneet syömään kiinteää ruokaa ja käyvät laatikossa tarpeillaan. Pennut ovat todella vilkkaita, ja tihutöiden välttämiseksi tarvitsevat myös uudessa kodissa joko kissaseuraa tai aktiivisen omistajan, joka jaksaa leikkiä kissan kanssa päivittäin. 

Maine Coonin turkki on yleensä varsin helppohoitoinen: harjausta silloin tällöin ja pesu tarvittaessa. Mitä pidempi ja pehmoisempi karva kissalle kasvaa, sitä työläämpi se yleensä on. Emokissan turkki on laadultaan hyvin silkkinen, eikä hänessä ole ollut vielä takkuja. Natalien turkinhoitorutiineihin on pennusta asti kuulunut epäsäännöllisen säännöllinen pesu noin joka kolmas kuukausi, sekä aina ennen näyttelyitä. Maine Coon, kuten moni muukin kissa, vaihtaa karvansa kahdesti vuodessa. Operaatio kestää parisen viikkoa, jona aikana kuollutta karvaa irtoaa paljon. Kun karvanvaihto on ohi, karvaa ei juurikaan kissasta irtoa. 


Me olemme testanneet parhaiksi turkinhoitovälineiksi seuraavat välineet: Furminator, Anti-Statinen kampa, ja vaikeiden tilanteiden varalle ohennussakset (sekä tavalliset trimmaussakset). Kuvasta puuttuu suosikkini aikojen alusta, eli pienikokoinen puuvartinen karsta. Takkuherkimmät paikat kissalla ovat kainalot, vatsa, reisien sisäpinnat ja housut. Niihin paikkoihin on vaikea päästä isoilla välineillä, joten kannattaa valita mielummin hieman pienet kuin hieman suuret välineet. Furminaattorin kanssa saa olla aika varovainen, sillä jos et osaa lopettaa ajoissa, kissa on pian kalju. Karvanvaihtoaikaan erittäin näppärä, muulloin ei juurikaan. 


Pesuaineista lempiarsenaaliini kuuluu ehdottomasti rasvanpoistaja Groomers Goop, Show Coat Shampoo, sekä Anju Beaute:n tuotteet. Anjun shampoot korostavat turkin omaa väriä tai olomuotoa. Ruskeassa pullossa oleva Havane korostaa erityisesti ruskeita kissoja/koiria (ruskeat, suklaat, kilpikonnakuvioiset, ruskeatabbyt jne..), punaisessa pullossa oleva Texture on tuuheuttavaa, ja sitä suositellaan pitkäturkkisille kissoille. Sinisessä pullossa oleva Diamant korostaa harmaan, hopean, sinisen ja valkoisen sävyjä kissan turkissa. Tätä suositellaan yleensä hopeatabbyille, mustasavuille jne.


Lisäksi lempiputeleihini ynnään ehdottomasti Bio-Groomin alkoholittoman sähköisyydenpoistosuihkeen. Aivan mahtava tuote etenkin siihen aikaan vuodesta kun sisäilma on kuiva, ja kissat rätisevät niin että kipinät lentelevät. Yleensä sähköisyyteen auttaa myös kissan pesu, mutta tuo on oiva pika-apu silloin kun haluaa hieman viivyttää operaatiota. Lisäksi käytän sitä viimeistelysuihkeena näyttelyreissuilla. Toinen lempparini on Gimpetin talkki, mutta se on käytössä vain näyttelyissä

Suosittelen hankkimaan alusta asti kunnolliset turkinhoitovälineet ja -aineet, sillä vaikka hinta on yleensä melko suolainen, nämä ovat erittäin riittoisia. Kaikki nämä putelit ovat kestäneet kolme vuotta, ja suurin osa on vielä vähintäänkin puolillaan. Ottaen huomioon myös sen, että yksi kissoistamme on persialainen, jota pestään neljän viikon välein sekä kolmesti viikossa ennen näyttelyitä. Ehdottomasti riittoisia aineita oikein käytettyinä. Toinen hyvä vaihtoehto on hankkia laadukkaat ihmisille tarkoitetut hiustenhoitotuotteet.


Ja sitten niitä pentukuvia :) 
Ruskeatabbytytöt vielä vapaana


Raitapaita
Veljekset

Lelut? Ai mitkä lelut? Ai kuka on kleptomaani?



1 kommentti: