3.11.2016

Tiineyskuulumisia

Natalien tiineys on mennyt tähän asti hyvin, oletamme jäljellä olevan vielä pari viikkoa. Virallinen laskettu aika on 16.11.-16. Pariskunta oli yhdessä kuitenkin suhteellisen pitkään, joten synnytyksen alkamista on vielä vaikea arvioida. Natalie on kuitenkin pyöristynyt ja näyttänyt tiineyden merkkejä jo kauan, joten uskomme pariskunnan päässeen alusta asti sopuun ja olivathan toki kissat tuttuja toisilleen. Natalie ja Otto-pentu ovat vielä viettäneet aikaa yhdessä, emo ei ole hyljeksinyt esikoistaan eikä muksu ole kiusannut äitiään liiaksi. Lähempänä synnytystä kissat kuitenkin eroitetaan toisistaan muutamaksi viikoksi. 

Jotta sikiöt kehittyisivät hyvin, nirsosta kissaemosta huolimatta, Acana lähetti Natalle tiineysajalle sopivaa ruokaa. Acana Grasslands sisältää lammasta (tuore luuton 15 %, kuivattu 13 %, lampaanrasva 2 %), ankkaa (tuore luuton 8 %, ankanrasva 5 %), munia (3 %) ja kalaa (kuivattu seiti 7 %, tuore ahven 5 %, kuivattu silli 5 %, kuivattu lohi 4 %, silliöljy 3 %). Lisäksi ruuassa on muunmuassa erillaisia linssejä, herneitä ja kurpitsoita, sekä lista erinäisiä hedelmiä, kasviksia, juureksia, marjoja ja siemeniä - unohtamatta lisäravinteita, kuten A-vitamiinia, D3-vitamiinia, rautaa, jodia, kuparia, mangaania, sinkkiä ja seleeniä. Tauriinin osuus ruuasta on 0,2 %. Ruoka on siis viljatonta ja perunatonta.
Raakavalkuaisen osuus ravinnossa on 35 % ja raakarasvaa mukavat 20 %. Energiaa kissa saa nappuloista 406 kcal/100g, mikä päiväannoksena riittää isolle kissalle varsin hyvin. Natalie syö tällä hetkellä ruokaa selkeästi muitakin kuin itseään varten, jolloin on tärkeää, että pienestäkin määrästä ruokaa saa paljon energiaa. Ylimääräisen turvotuksen ja vessassa juoksemisen minimoimiseksi on hyvä, että ruoka imeytyy kissaan hyvin. 

"Helposti lapioitavia naksuja!" -Natalie

Natalie laihtui kovasti imettäessään viittä pentua, ja sillä kesti pentujen vieroituksen jälkeen muutama kuukausi kerätä vyötärölleen normaalipaino. Erityisesti tästä syystä Natalie on vapaassa ruokinnassa, jolloin se saa itse päättää ruokailuaikansa ja arvioida sopivia ruoka-annoksia. Onneksi sen kohdalla tiineys nostaa ruokahalua suuresti, jolloin painon pitäminen hieman helpompaa. Tiineyden aikana sille kelpaa myös märkäruoka ja kypsennetty kana, mitkä eivät normaalisti kuulu sen herkkulistalle. 

"Mami hei, niitä on täällä lisää!" -Otto

Ruokana Acana Grasslands on sopinut Natalle hyvin, sillä sen maistuvuus on erinomainen. Kun tuoksu ja maku on kissalle mieluinen, ruokaa uppoaa kylläiseenkin emokissaan hieman enemmän. Ruoka näkyy maistuvan myös nuorelle Otto-herralle, joka pääsi puolen vuoden iässä kastroitavaksi. Otto on jykevöitynyt kovasti pentuajoista, ja myös sen ruokahalu on pohjaton. Onneksi Grasslands ei ole kuitenkaan tarttunut teinin vyötärölle, vaan pikemminkin tuuhistanut karvakaulusta entisestään :) 

Kelpaa myös teinille

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti